Top 10 wereldsteden met de meeste zakkenrollers

Top 10 wereldsteden met de meeste zakkenrollers

1. Las Ramblas, Barcelona, ​​Spanje

Las Ramblas: het beroemde brede voetgangerspad vol leven, muziek en mensen, maar helaas genoeg ook de meest perfecte bestemming voor zakkenrollers om jouw portemonnee te stelen.

2. Rome, Italië

Met zijn oude gebouwen, historische en culturele attracties, zit Rome vol met toeristen die de Trevifontein of het Pantheon kunnen bewonderen. Wegens de drukte is het echter ook een ideale bestemming voor zakkenrollers om ​​camera’s of tassen te stelen met een snelle knip van een schaar.

3. Praag, Tsjechië

De prachtige Karelsbrug is bekleed met 30 beelden in barokstijl, welke bezocht worden door duizenden toeristen . Ook wordt deze historische stad niet bespaard van zakkenrollers. Voordat je het prachtige uitzicht op de langste rivier van Tsjechië, namelijk de Moldau en de Praagse burcht tot je opneemt, moet je wel ervoor zorgen dat je waardevolle spullen goed opgeborgen zijn. Anders wordt helaas het een duur toeristisch bezoekje.

4. Madrid, Spanje

De beste plaatsen voor zakkenrollers om anderen van hun waardevolle spullen te bestelen? Zoek de drukte op.

Zo is de vlooienmarkt van El Rastro en haar drukke metro’s een ideale plek waar zakkenrollers actief zijn. Er zijn zelfs organisaties actief.

Wil je kunnen genieten van de reis en je bestemming, houd er dan ook rekening mee dat er ook veel zakkenrollers actief zijn in de musea.

5. Parijs, Frankrijk

La ville lumière: Op z’n Frans vertaald als “De Lichtstad”, oftewel Parijs. Het paradijs voor geliefden, maar tevens ook een geliefde bestemming voor zakkenrollers. Terwijl veel toeristen zich focussen op de ideale fotoportret of selfie met hun geliefde(n) en vrienden, worden ze hierdoor makkelijk afgeleidt waardoor de zakkenrollers hun kansen grijpen. Dit gebeurt vanaf de voet van de Eiffeltoren tot aan de trappen van de Sacre-Coeur, maar ook moeten reizigers voorzichtig zijn. Niet alleen voor zakkenrollers, maar ook voor mini-organisaties die profijt boeken door onschuldige reizigers te belazeren die een reiskaartje proberen te krijgen.

6. Florence, Italië

Het is gemakkelijk voor toeristen om afgeleid te worden door de majestueuze schoonheid van Michelangelo’s David en de andere ontzagwekkende kunstwerken en stukjes geschiedenis overal in Florence, maar als je de creatie van Michelangelo bewondert, of bij de replica op het drukke Piazza della Signoria staat te wachten, wees dan voorbereid op zakkenrollers.

7. Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires is een levendige en cultureel rijke stad die veel te bieden heeft: zoals de beroemde Teatro Colon tot de vele verschillende buurten van de stad. Terwijl je deze mooie stad zit te bewonderen kun je plotseling “vogelpoep” (waarschijnlijk mosterd) krijgen op je kleding of schoenen waar toevallig een “vriendelijke” lokale man of vrouw met servetten klaar staat om je schoon te vegen, pas op! Bedrieger-alert.

8. Amsterdam, Nederland

Ook Amsterdam staat bekend om zakkenrollers die proberen te profiteren van toeristen en lokalen. Zoals in elke grote stad is het ook in Amsterdam belangrijk om op je spullen te letten. Het is cruciaal om anti-diefstal producten aan te schaffen om zakkenrollers te slim af te zijn.

9. Athene, Griekenland

Of je nu een bezoek brengt aan het Parthenon op de Akropolis of iets anders in deze prachtige historische stad, hou je je rugtas of koffers altijd bij de hand. De kans om bestolen te worden zal verkleind worden als je een diefbestendig tas hebt. Zo maak je zakkenrollers zo moeilijk mogelijk om bij je waardevolle spullen te komen.

10. Hanoi, Vietnam

De hoofdstad van Vietnam heeft zijn charmante oude wijk, bezaaid met monumenten en koloniale architectuur. De stad heeft ook 600 tempels en pagodes, waardoor het een prachtige en unieke plek is om te bezoeken, maar ook hier geldt: door de drukte zal je minder alert kunnen zijn. Zakkenrollers  gebruiken diverse technieken of  trucs om jou je spullen afhandig te maken.

Voorbeeld: Een persoon stelt een snelle vraag (meestal zijn het vrouwen), waarbij de ander de poging zal nemen om jouw waardevolle spullen te pakken.